Prośba o sprawdzenie wyniku
Marta S.: Marta dzięki za rozwiązanie. NOAH może mi podpowiesz jak zapisać to działanie poprawnie (nie
umiałam zrobić kreski ułamkowej tak jak Ty). Może sprawdzicie mój wynik, który podałam do
innego zadania tzn. −5√3/6 ( nie radzę sobie z kreską ułąmkową). A oto zadanie do tego
wyniku: lim→∞(√3n62−5n+7−n√3. Będę wdzięczna za sprawdzenie.
13 lut 20:55
Noah: √62n3−5n+7−√3n tak?
13 lut 20:57
Noah: a moze √36n2−5n+7−√3n?
13 lut 20:58
Noah: aa juz wiem ok tam jest 3n
2
13 lut 21:04
Noah: | | (√3n2−5n+7−√3n)(√3n2−5n+7+√3n) | |
L= |
| = |
| | √3n2−5n+7+√3n | |
| | 3n2−5n+7−3n2 | |
=L |
| =LU{n(−5+7n)}{n(√3−5n+u{7} |
| | √3n2−5n+7+√3n | |
| | 5 | | 5√3 | |
{n2}+√3)}=− |
| =− |
| |
| | 2√3 | | 6 | |
13 lut 21:08
Noah: czyli sie zgadza
13 lut 21:08
Marta S.: Dziękuję za sprawdzenie i za pomoc.
13 lut 21:33