my soul
KASKA: 1) liczba punktow wspolnych okreguo rownaniu (x+2)
2 + (y−3)
2 = 4 z osiami ukladu
wspolrzednych jest rowna

2) wspolczynnikiem kierunkowym prostej o rownaniu 3x − 2y +2 = 0 jest liczba
13 lut 20:53
kachamacha: okrąg o środku w punkcie (−2,3) i promieniu 2 narysuj i zobacz ile ma punktów wspólnych
13 lut 20:55
ICSP: your soul
1) z osią OX się nie przecina
z osia OY ma jeden punkt wspólny
| | 3 | |
2) 3x − 2y + 2 = 0 ⇔ 2y = 3x + 2 ⇔ y = |
| x + 2 |
| | 2 | |
Współczynnik kirunkowy : 1,5
13 lut 20:55
KASKA: a to drugie?
13 lut 20:55
13 lut 20:56
Ajtek: 1) 1
2) 32
13 lut 20:56