Robin:
232 - 210
------------------ *x > 210 - 221
216 + 210
23 mar 11:36
Jakub: To mi wygląda na zadanie z matury próbnej. Tylko że tam w mianowniku masz
216+32 = 216+25.
Napisz czy na pewno ci chodzi aby w mianowniku było 216+210. Bo tak jak napisałeś
to dosyć trudno rozwiązać.
23 mar 14:27
robin: ajj dokładnie miało być tak jak Ty napisałeś. No to są jakieś zadania maturalne
23 mar 18:18
Jakub: To są zadanie z matury próbnej 2008. Tydzień, czy dwa tygodnie temu ona była.
Tutaj masz link do zadań wraz z rozwiązaniami.
zadania.info/main.php?dzial=5&vis=2&nrZes=78962&zr=1
23 mar 18:35