Funkcja liniowa
DASTII1665: w hurtowni znajduje sie 14 ton jablek . Codziennie wydaje sie z magazynu 200 kg jablek. Funkcja
opisujaca zaleznosc miedzy liczba kilogramow jablek pozostajacych w magazynie a czasem ma
postac ?
A. y = 14 − 200t
B. y = 1400 − 200t
C. y=200t −1400
D. y= 200t +1400
Prosze nie tyle o podanie odpowiedzi ale o krotkie wyjasnienie dlaczego akurat taka odpowiedź.
Zgory wielkie dzieki.
13 lut 20:06
dero2005:
czy zadanie jest dobrze przepisane
13 lut 20:57
DASTII1665: tak jak najbardziej ale wydaje mi sie ze tam powinno byc y = 14000 − 200t
No ale coz sprawdzalem kilkakrotnie dobrze przepisalem
14 lut 20:14
dero2005:
mnie właśnie o to samo chodzilo, bo wszystkie odpowiedzi są złe
14 lut 20:18