matematykaszkolna.pl
.. Cayman: Bardzo proszę o pomoc :< Proszę... 1.Jeśli wszystkie współczynniki równania kwadratowego zupełnego pomnożymy przez wartość współczynnika "a" to pierwiastki równania [.........] 2.Jeśli współczynniki równania ax2+(a+c)x+c=0 spełniaja warunek (ac nie równa się 0) to równanie [...] rozwiązanie(−nia) 3.Równanie x2+c=0 nie posiada pierwiastków rzeczywistych jeśli c jest [....] 4.Jeśli równanie kwadratowe ax2 +bx+c = 0 ma dwa różne pierwiastki, z których jeden równy jest zero, to współczynnik[...] jest również równy zero. 5.Jeśli wyróżnik równania kwadratowego jest równy zero to stosowanie wzorów Viete'a jest [....] 6.Równanie kwadratowe(k+l)x2+(k5−k4+k−3)x+k2−1=0 z parametrem k , ma dwa pierwiastki z których jeden jest odwrotnością drugiego. w takim przypadku współczynnik przy zmiennej x w pierwszej potędze jest równy: [.....] Proszę o pomoc co wpisać w lukach ...[..] Bardzo proszę:<
13 lut 19:28
Cayman: Pomóż ktoś :<
13 lut 19:32
Cayman: Pomóżcie :<
13 lut 19:35
asd: 4. c
13 lut 19:39
Cayman: Pomóżcie jeest to bardzo ważne dla mnie :<
13 lut 19:39
asd: 3. dodatnie
13 lut 19:41
Cayman: Asd dałbyś radę zrobić wszystkie ? po prostu nie wiem jak się mam odwdzięczyć dzięki już za te dwa emotka
13 lut 19:44
Cayman: Jest ktoś w stanie pomóc ?
13 lut 19:50