..
Cayman: Bardzo proszę o pomoc :< Proszę...
1.Jeśli wszystkie współczynniki równania kwadratowego zupełnego pomnożymy przez wartość
współczynnika "a" to pierwiastki równania [.........]
2.Jeśli współczynniki równania ax2+(a+c)x+c=0 spełniaja warunek (ac nie równa się 0) to
równanie [...] rozwiązanie(−nia)
3.Równanie x2+c=0 nie posiada pierwiastków rzeczywistych jeśli c jest [....]
4.Jeśli równanie kwadratowe ax2 +bx+c = 0 ma dwa różne pierwiastki, z których jeden równy
jest zero, to współczynnik[...] jest również równy zero.
5.Jeśli wyróżnik równania kwadratowego jest równy zero to stosowanie wzorów Viete'a jest [....]
6.Równanie kwadratowe(k+l)x2+(k5−k4+k−3)x+k2−1=0 z parametrem k , ma dwa pierwiastki z
których jeden jest odwrotnością drugiego. w takim przypadku współczynnik przy zmiennej x w
pierwszej potędze jest równy: [.....]
Proszę o pomoc co wpisać w lukach ...[..]
Bardzo proszę:<
13 lut 19:28
Cayman: Pomóż ktoś :<
13 lut 19:32
Cayman: Pomóżcie :<
13 lut 19:35
asd: 4. c
13 lut 19:39
Cayman: Pomóżcie jeest to bardzo ważne dla mnie :<
13 lut 19:39
asd: 3. dodatnie
13 lut 19:41
Cayman: Asd dałbyś radę zrobić wszystkie

? po prostu nie wiem jak się mam odwdzięczyć dzięki już za
te dwa
13 lut 19:44
Cayman: Jest ktoś w stanie pomóc ?
13 lut 19:50