matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kula
olgiś:
oblicz V kuli wpisanej w czworoscian foremny do V kuli opisanej na czworoscianie. Jak to ugryźć?
13 lut 19:02
olgiś:
na pewno ktoś wie
13 lut 19:13
dero2005:
V
o
=
√
6
4
a V
w
=
√
6
12
a
V
w
√
6
a
12
=
=
1
3
V
o
√
6
a
4
13 lut 21:07