prosze o sprawdzenie :)
madzia: czy ja to mam dobrze?
| 1+cosx | | sinx | | 2 | |
| + |
| = |
|
|
| sinx | | 1+cosx | | sinx | |
| | (1+cos)(1+cosx)+ctg2x | | (1+2cosx+cos2x ) + sin2 | |
L= |
| = |
| = |
| | sinx(1+sinx) | | sinx(1+cosx) | |
| | 2+2cosx | | 2(1+cosx) | |
|
| = |
| =p
|
| | sinx(1+cosx) | | sin(cosx) | |
i dlaczego ctg
2x zmienia sie na sin
2x
13 lut 16:09
madzia: pomoze ktoś ?:(
13 lut 16:14
bart: nie ctg
2x tylko sin
2x
i na koncu w mianowniku ma byc sinx(1+cosx)
wiem, ze przez pomyslke tylko tego nie zapisalas

jest ok
13 lut 16:18
madzia: 2+2cosx −−> skad to sie wzięł o ?
13 lut 16:31
Ajtek: sin2x+cos2x=1
masz to w drugim przekształceniu w liczniku.
13 lut 17:23