matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
love
kate:
Uzasadnij , że prosta y= x+ 2 nie jest prostopadła do prostej przechodzacej przez punkty A( −1, 3) i B ( −6, 7).
13 lut 15:58
dero2005:
a
1
=
4
−5
= −
4
5
warunek prostopadłości a*a
1
= −1 a = 1 a
1
= −
4
5
1*(−
4
5
) ≠ −1
13 lut 16:16