Kolokwium....
PKrk, Pawlos: Witam. Chciałbym prosić o rozwiązanie z wytłumaczeniem tych zadań. Było to na moim kolokwium,
nie zaliczylem, bo niestety wogole nie łapie, dlatego bardzo bym prosił o wskazówki i
wskazówczeki do kazdego zadań, jak je zrobic. Z góry bardzo dziekuje za kazdy drobiazg i kazde
zadanie.
〖zad 1Oblicz lim┬(n→∞)〗〖(
n 〗 √Π+√(〖16n〗
2+〖7n〗
2+2)−4n)
Zad 2 Zbieżnośc ∑
(n=1)
∞▒n
n/n!5n
Zad 3 Zbieznosc ∑
(n=1)
∞▒√(n ) 〖sin〗
2 1/√(n ) cos 1/n
Zad4 f(x)={█(arctgax/7x, x<0@k, x=0@(2x−1)/x, x>0)
x ))〗
Zad 7. Wyznacz przedziały monotoniczności i ekstrema lokalne.
f(x)= 2lnx−1/2x2
W razie problemów z odczytaniem prosze skopiwoac zadania do WORDa tam wszystko powinno działać.
DZIEKUJE