PROSZE O POMOC! pilne
łukasz: Napisz wzór funkcji, której wykresem jest prosta równoległa do prostej o podanym wzorze i
przechodząca przez punkt P:
y= - 1,5 ; P(4,4)
5 lut 15:53
barbi:
jest to prosta y = 4
5 lut 15:55
łukasz: ale jak do tego dojśc
5 lut 15:57
Lolitka słodka : Dwie funkcje są równoległe kiedy współczynnik a jest taki sam jak w drugiej funkcji ...
y= -1,5 i tylko tyle masz w tej funkcji ?
5 lut 16:01
łukasz: tak
5 lut 16:02
Lolitka słodka : z tego wynika ze to sa funkcje stałe ... wiec nie wazne w jakim ounkcie beda beda
przecinac os y a ze ma przechodzic przez punkt 4 to funkcja równoległa to bedzie y=4
5 lut 16:07
Lolitka słodka : kurde sory troche nie zrozumiale to napisałam
5 lut 16:07
łukasz: już wiem o co chodzi

dzięki bardzo
5 lut 16:08
Lolitka słodka : ale moze sie polapałeś ?
5 lut 16:09
Lolitka słodka : Hihihi ... ^^ Nie ma za co
5 lut 16:10
5 lut 16:11
Lolitka słodka : a tam taka pomyłka ...

Choć przyznaje racje, ze jak na amtuerze tak napisze to mnie
wysmieja i moge nie zdac
5 lut 16:17
Uwaga: To dlatego o tym przypominam

( bez urazy)
5 lut 16:18
Lolitka słodka : nie no skad ...

Zadnej urazy

teraz przynajmniej beda pamietac
5 lut 16:27
jaa: ma ktos gotowe rozwiazania z matury z grudnia 2004

p. rozszezony
5 lut 16:32