proszę o pomoc :)
mimi: udowodnij tożsamość :
| ctgx+1 | | 1+tgx | |
| = |
| |
| ctgx−1 | | 1−tgx | |
13 lut 15:06
mimi: prosze o pomoc
13 lut 15:17
Trivial:
| | ctgx+1 | | | | 1+tgx | |
L = |
| = |
| = |
| = P. |
| | ctgx−1 | | | | 1−tgx | |
13 lut 15:18
mimi: a nie trzeba przypadkem tej jedynki rozwijać jako ctgα X tgα

?
13 lut 15:40
bart: no w sumie to latwiejszy bylby sposob

ctgx przed nawias i zrobione
13 lut 15:44
paerry : Pytanie z innej beczki.
a czy sinus zmienia sie w tożsamościach na ctg.
13 lut 16:01