matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole figury
szark:
Oblicz pole figury ograniczonej osią OX i osią OY oraz funkcją f(x)=
1
1+3x
2
dla x≥0
13 lut 14:55
M:
31 mar 19:58
M:
5 cze 13:12
:
dx
1
1
π
P=∫
0
∞
=
arctg
√
3
x |
0
∞
=
(π/2−0)=
1+3x
2
√
3
√
3
2
√
3
5 cze 13:52