matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka i granica
kaaaro:
całka:
1
∫
dx
9x
2
+12x+8
granica:
lim
1
1
(1−2x)
(
) − (1−2x) do potegi
x−>0
4x
4x
potrzebuje rozwiazania
13 lut 13:57
Godzio:
1
3x + 2
9x
2
+ 12x + 8 = 9x
2
+ 3 * 2 * 2x + 4 + 4 = (3x + 2)
2
+ 4 =
((
)
2
+ 1)
4
2
3x + 2
= t
2
3
dx = dt
2
2
dx =
dt
3
Próbuj dalej
13 lut 14:27