Hetma : Proszę o wytłumaczanie, a nie zrobienie, bo mam rozwiązanie, ale tego nie rozumiem....
| | 3 | | 7 | | 4 | |
Wiadomo, ze P(A)= |
| , P(B')= |
| ,P(AuB)= |
| , oblicz : |
| | 25 | | 10 | | 10 | |
1) P(A∩B),
2) P(A−B)
3) P(A'∩B)
Zamieniam się w wzrok...
Jutro sprawdzian, koniecznie muszę to
ZROZUMIEĆ.
13 lut 13:41
Hetma :
13 lut 14:00
Hetma : Nie pomożecie?
13 lut 14:22
13 lut 14:30
hetma: Tak... mam te wzory i już ze 2 godziny kompinuję jak ma to być...
13 lut 14:35
Godzio:

1) Masz na to wzór w linku
2) P(A − B) = P(A) − P(A∩B) = P(A ∪ B) − P(B) do wyboru, musisz umieć sobie ro
rozrysować
3) P(A'∩B) = P(A∪B) − P(A) = P(B) − P(A∩B) I tak samo do wyboru do koloru korzystasz z tego co
Ci pasuje
13 lut 14:36