matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy ;]
ziutka:
dla x <4 wyrażenie
|4x−16|
6x−24
jest rowne:
13 lut 13:05
Pestek:
−4x+16
6x−24
= 0 założenia x≠4 (−4x+16)(6x−24)=0 x1=4 x2=4 brak rozwiązań
13 lut 13:11
ziutka:
2
ale ma wyjść −
3
13 lut 13:14
Pestek:
to nie wiem
13 lut 13:15