matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie graficznie. Pomocy!! :)
Agula:
sin
2
πx + cos
2
πy = 0
13 lut 13:03
M:
31 mar 21:12
M:
5 cze 12:31
:
⎧
sin
2
πx=0
⎩
cos
2
πy=0
⎧
sin πx=0
⎩
cosπy=0
⎧
πx=kπ
⎩
πy=π/2+kπ
⎧
x=k
⎩
y=0,5+k
I teraz kratkujemy płaszczyznę. Punkty kratowe to rozwiązania równania.
5 cze 12:57