matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
t
ul:
trygonometria rozwiąż tg
2
x=1
13 lut 09:31
ul:
pi/4 + k*pi ?
13 lut 09:40
ancymon:
π
tg
2
x=1 ; x≠
+kπ , k∊ℤ
2
tgx=1 ∨ tgx= −1
π
π
x=
+ kπ ∨ x=−{π}{4} + kπ ⇒ x=
+ kπ , k∊ℤ
4
4
13 lut 12:20