wykaż że
adam666: Wykaż że loga b = log√a √b
proszę o dokładne wyjaśnienie
wiem że dziedzina a>0 a≠1 b>0
13 lut 00:08
Eta:
log bm = 1n*m*logab
an
13 lut 00:25
adam666: a trosze jaśniej z objaśnieniem bo masło maslane mam w głowie, z góry dzięki
13 lut 00:27
Bogdan:
| | loga b1/2 | |
log√a √b = |
| |
| | loga a1/2 | |
13 lut 00:27
Eta:
√a= a1/2 , √b= b1/2
log b1/2= 2*12*logab= logab
a1/2
13 lut 00:28
Eta:
Ależ jesteś "zmienny "
Bogdanie
13 lut 00:30
Bogdan:
Trudno było tu zapisać wzór, który zastosowałaś
Eto i który ja często stosuję
i dlatego skorzystałem ze standardowego wzoru
13 lut 00:34
13 lut 00:35
adam666: dzięki, ja już nie mysle o tej godzinie. pozdrawiam, miłych snów!
13 lut 00:38