rozwiaz katy miedzy 0 a 360 stopni
mike : mam jeszcze dwa

1) 4−7sinθ=0
2) 8tan
2θ + 2tanθ = 15
12 lut 22:34
Eta:
co oznacza zapis "tan" ? ......... tango ?
12 lut 22:38
mike : tan − tangens?
12 lut 22:40
Eta:
tg α −−− skrót tangensa
12 lut 22:42
mike : ksiazke ma w j.ang i upieraja sie na tan zamiast tg α
12 lut 22:44
Bogdan:
W niektórych publikacjach, a także programach komputerowych i kalkulatorach tangens
oznaczony jest skrótem tan.
12 lut 22:49
Trivial:
Są różne konwencje zapisu.
tan − tg
cot − ctg
12 lut 22:56
Eta:
ok

...... przyjęłam do wiadomości !
Mimo wszystko, takie skróty osobiście mnie rażą
12 lut 23:15
Eta:
tanα + tanβ+ tanγ =.........i "zabawa do białego rana"
12 lut 23:20
Trivial:
12 lut 23:21
Eta:

12 lut 23:21
Bogdan:
12 lut 23:26
bart:
12 lut 23:29
mike: nie wiem jak dokonczyc te zadania...
1) 4−7sinθ=0
7sinθ=4
sin = 35 stopni
2) 8tan²α + 2 tan α = 15
za tan podstawiam y
8y
2+2y−15=0
18 lut 18:55