matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż Równanie, Bardzo Proszę Pomóżcie! tg2x = tg(3x - U{π}{6})
Agula:
π
tg2x = tg(3x −
)
6
12 lut 22:09
xD:
2x = 3x −
π
6
x =
π
6
= 30 stopni
13 lut 14:58
xD:
http://www.matematyka.pl/90890.htm
tutaj jako drugie jest to zadanie xD przepisując jest dokładnie 2x = 3x −
π
6
+ kπ x =
π
6
− kπ
k∊C to nie ja to Nakahed90.
13 lut 20:48