Oblicz pochodne
p****: Bardzo proszę o rozwiązanie
Oblicz pochodną:
1.y=(sinx)3x
2. y=ln(1+x2)
3.y=(1+x2)sinx
12 lut 20:42
12 lut 20:49
mati: (sinx)3/x((cosx*3/x)/sinx+−3x−2lnsinx)
12 lut 20:51
12 lut 20:52
mati2: 3. (1+x2)sinx((2x*sinx)/(1+x2)+cosx*ln(1+x2)
12 lut 20:54
p****: Dzięki, a mógłbyś objaśnić zjak zrobiłeś tą 3 pochodną
12 lut 21:00
mati2: to jest taki wzór jak masz jakaś funkcje to potegi jakiejs innej funkcji jest tak
fg=fg((f'*g)/f+g'*lnf)
12 lut 21:02
p****: aha dziękuję nie znałam takiego wzoru
12 lut 21:11
Alf: nie ludziki, nie ma takiego wzoru
12 lut 21:17
p****: O nie! Czyżby ktoś mnie oszukał:(
12 lut 21:39