matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równania. Bardzo Proszę Pomóżcie!! :(
Agula:
π − x
π − x
1 + tg
2
(
) = [ 1+ tg(
) ]
2
2
2
12 lut 19:22
M:
31 mar 21:12
M:
5 cze 12:31
Leszek:
π−x
π−x
lewa strona : L = 1 + 2 tg
+ tg
2
2
2
π−x
L=P⇒ 2tg
=0
2
niech (π=x)/2 = α ⇒ tgα = 0⇒ α = kπ ⇒ x = π(1−2k)
5 cze 12:59