Bardzo proszę o pomoc!Jak rozwiązać takie równanie. ???
Agula: Bardzo proszę o pomoc!Jak rozwiązać takie równanie.

?
I2 sinx −
√3I =
√3
12 lut 18:19
Eta:
2sinx −√3= √3 lub 2sinx−√3= −√3
sinx= √3 −− sprzeczność lub 2sinx=0
sinx= 0
x= k*π, k€C
12 lut 18:53
Agula: Ale dlaczego tam jest sprzeczność

?
12 lut 18:55
bart: a jakie wartosi przyjmuje sinx ?
12 lut 18:55
Eta:
bo −1 ≤ sinx ≤1 , √3 >1
12 lut 18:57
Agula: Aha, dlatego bo nie przyjmuje wartości √3?
12 lut 18:57
Eta:
12 lut 18:57
bart: raczej dlatego ze przyjmuje wartosci <−1,1>
12 lut 18:58
Agula: Rozumiem, Dziękuje
12 lut 18:59