matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż Równanie. Pomocy! :(
Agula:
Prosze pomóżcie nie wychodzi mi . A nie wiem co robię źle:
π
tg2x = tg(3x −
)
6
π
2x = 3x −
+ kπ
6
π
−x = −
+ kπ /:(−1)
6
π
x =
− kπ
6
12 lut 17:34