matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż Równanie.Proszę Pomóżcie :)
Agula:
π − x
π − x
1 + tg
2
(
) = [ 1 + tg(
)]
2
2
2
12 lut 16:45
M:
31 mar 21:13
Podstawy Geometrii:
π−x
π−x
π−x
1+tg
2
(
)=1+tg
2
(
)+2tg(
2
2
2
π−x
−2tg(
)=0
2
π−x
tg(
)=0
2
π
x
−
=0+kπ k∊Z
2
2
x
π
−
=−
+kπ
2
2
x
π
=
−kπ
2
2
x=π−2kπ
31 mar 21:34