ppp
adam: W równoległoboku o bokach 5 cm i 12 cm poprowadzono dwusieczną kąta rozwartego o mierze 120
stopni. Podaj długości odcinków, na jakie podzieliła ona bok równoległoboku.
12 lut 16:04
adam: Proszę o pomoc kogoś,
12 lut 16:18
adam: Jest może miła osoba, która mogłaby mi pomóc

?
12 lut 16:43
Tequilla:
Hasło klucz do zadania:
Trójkąt równoboczny
12 lut 16:52
adam: Patrzyłem, ale nie wiem dalej
12 lut 18:14
13 lut 15:08
ICSP:

|AB| = 12
a = 5
|EB| = |AB| − a
13 lut 15:10
adam: ok dzięki.
13 lut 15:13