Pomocy
Misiek: Mam tutaj pare zadan z ktorymi mam klopot. Pomozcie

1)
dana jest funkcja r(x)=2
√3x -
√2
a) sprawdz czy miejsce zerowe funkcji jest mniejsze od 0,5
b) do wykresu funkcji z nalezy punkt A(1,-2) i wykres ten jest prostopadly do wykresu
funkcji g. Wyznacz wzor funkcji f.
2)
Mamy tutaj funkcje kwadratowa i jej x to -2,-1,0,1,2 a dla funkcji g(x) odpowiadaja
-13,-4,1,2,-1 (wiecie ta tabelka) i teraz nie mam pojecia jak mam znalezc wzor funkcji z
tego i tak to porownac do g(x) <1

3)
Wyznacz najwieksza wartosc x dla ktorej funkcja f(u)=(9-x
2)z-
√5 jest stala.
4)
Wiedzac ze liczby 2,3,-1 sa miejscamiz erwymi wielomianu W(x)=ax
3 + bx
2 +cx +d oraz
W(4)=2 mam wyznaczyc wartosc wspolczynnikow wielomianu oraz rozwiazac nierownosc
W(x)<0.
Pomozcie mi bo nie wiem jak sie mam za to zabrac eh
5 lut 13:00
a: Ωπγα
5 lut 14:56
Misiek: 
?
5 lut 15:02
Misiek: To co pomoze ktos

Bo nie wiem jak to zrobic
5 lut 23:13
Spike: 1. Przynajmniej tak myślę, A.
f(x)=2√3x -√2
0=2√3x-√2
√2=2√3x /2
I√2I2=I2*√3xI2 (nie wiem właśnie czy wartość bezwzględna jest potrzebna)
2=4*3x
2=12x /:12
1/6=x Tak, x jest mniejszy niż 1/2
Ps. Ten x to pod pierwiastkiem jest? ja robiłem, ze jest pod nim
5 lut 23:35
Spike: W tym B to jaki jest wzór funkcji dla której dla x=1 y=-2? Tej z punktem A(1, -2)
5 lut 23:40
Spike: W 2 pewnie jakieś wzory są, ale nie znam ich, więc na kombinowanie trochę
x -2 -1 0 1 2
y -13 -4 1 2 -1
F(x)=ax2+bx+c
F(0)=1=a*0+b*0+c
1=0+0+c
c=1
F(-1)=-4=a-b+1
-4=a-b+1
-5=a-b
F(1)=2=a+b+1
2=a+b+1
1=a+b
a+b=1 a+b=1 /*(-1) -a-b=-1
a-b=-5 a-b=-5 a-b=-5
2a=-4 -2b=-6
a=-2 b=3 c=1 wzór f(x)=-2X2+3x+1
A co do porównania... nie rozumiem nawet dokładnie pytania, chyba, że chodzi o
narysowanie tej funkcji
Δ=32-4*(-2)*1=9+8=17
√Δ=√17 x1=(-3-√17)/-4 ≈1,78≈1,8 x2=(-3+√17)/-4 ≈0,28≈0,3
wierzchołek funkcji to y=17/16 dla x=-3/-8=3/8, ramiona idą do dołu
Narysować tę funkcję i poziomą linnię na wysokości 1. Nie przecinaj jej tylko wstaw w
tamtych miejscach "o" (niezamalowane)
No to chyba to będzie
6 lut 00:39