matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
Kuba:
5
1
(n +
)*(n +
)
4
4
(4n +5)*(4n +1)
1
=
*
=
(4n +5)*(4n +1)
4
(4n +5)*(4n+1)
1
=
Czy to jest dobre przekształcenie?
4
12 lut 13:43
Trivial:
Tak.
12 lut 13:45
Trivial:
Nie.
12 lut 13:45
Kuba:
To Tak czy nie?
12 lut 13:46
Trivial:
5
1
(n+
)(n+
)
4
4
=
(4n+5)(4n+1)
5
1
(n+
)(n+
)
4
4
1
1
=
=
=
.
5
1
4*(n+
)*4*(n+
)
4
4
4*4
16
12 lut 13:47
Kuba:
Racja dzięki
12 lut 13:48