moze ktos to rozwiazac
moniczka: Zad 1
W trójkącie ABC dane są : |AB| = 8 oraz |<CAB| = 48 stopni i |<ABC| = 64 stopnie. Oblicz
długościpozostałych boków tego trójkąta oraz długość promienia okręgu opisanego na tym
trójkącie.
Zad 2
W trójkącie ABC dane są |AB| = 4 , |BC| = 5 oraz |<ABC| = 60 stopni . Oblcz długość boku
AC tego trójkąta.
ZAD 3
Boki trójkąta ABC mają długośći |AB| = 8 , |BC| = 5 i |AC| = 6. Oblicz miarę kąta ACB.
5 lut 12:06
moniczka: nikt nie umie tego zrobić ?
5 lut 16:21
Lolitka słodka : tu musisz skorzystac ze wzorow na tg ctg sin cos ... ale, nie jestem pewna bo nie chce
mi sie tego rysowac
5 lut 16:22
moniczka: tutaj po pierwsze nic nie trzeba rysowac
a o trygonometrii to nie mam bladego pojecia, gdybym miala to tutaj by mnie nie bylo i
bym nie prosila zeby ktos kto sie zna na tym zeby mi zrobił to
5 lut 16:33
moniczka: są tutaj jacyś w ogóle urzędowujący matematycy ?
5 lut 17:10
moniczka: dobra widze ze nikt mi nie zrobi tych zadan
nie ma co wielkie dzieki
5 lut 17:35
Eta: Jestem! Pomogę Ci Moniczko! Chcesz ?
5 lut 17:44
moniczka: tak
5 lut 17:49
moniczka: nie ma co dzieki za pomoc
5 lut 18:50
moniczka: jest ktos tutaj w ogole dopomocy ?
5 lut 19:02
Eta: Jest! cały czas czekam na Ciebie!
5 lut 19:10
moniczka: te zadania akurat mam juz zrobione,wiec tylko chcialabym zebys mipomogla zrobic zadanie 3
z innego mojego postu jest tutaj gdzies na wierzchu
5 lut 19:15
Eta: Ok! zaraz zerknę ! i spokojnie!
5 lut 19:16