mam mały problem, robie test w necie w którym wyświetlają się odrazu odpowiedzi i trzy zadanka
mi się nie podobają (wydaje mi się, że są źle zrobione)
1. pole powierzchni prostopadłościanu o wymiarach 3cm, 3cm, 4cm jest równe?
2. objętość tego samego prostopadłościanu (3cm, 3cm, 4cm) jest równa?
3. dany jest trapez. pole tego trapezu jest równe?
(6−wysokość trapezu)
| a+b | 4+12 | 16 | ||||
P = | * h = | * h = | * 6 = 8*6 = 48. Wątpie abym nie potrafił liczyć | |||
| 2 | 2 | 2 |
wiec chyba błędnie są wprowadzone odpowiedzi