matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trojkaty
marysia :):
WysokoÊç trójkàta równobocznego wpisanego w okràg jest równa 6{3}. Promien tego okregu jest rowny ?
12 lut 10:32
Niunia85:
a
√
3
h=6
√
3
=
2
a
√
3
=12
√
3
/
√
3
a=12
2
2
r=
h=
*6
√
3
=4
√
3
3
3
12 lut 11:00
Niunia85:
a
√
3
h=6
√
3
=
2
a
√
3
=12
√
3
/
√
3
a=12
2
2
r=
h=
*6
√
3
=4
√
3
3
3
12 lut 11:02