matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dziedzina
Kolokwium:
Dziedzina funkcjo f(x)=2log
3
(x
3
−6x
2
+11x−6)−3x
12 lut 10:10
z:
x
3
−6x
2
+11x−6>0 1
3
−6*1
2
+11*1−6=0 (x
3
−6x
2
+11x−6):(x−1)=x
2
−5x+6 x
2
−5x+6=(x−3)(x−2) x
3
−6x
2
+11x−6=(x−3)(x−2)(x−1) (x−3)(x−2)(x−1)>0 D
f
=(1;2)∪(3;
∞
)
12 lut 10:20