proszę o pomoc :P
kaś: ktoś wie jak rozwiązać ?
1. dane są zbiory
A = (-5, 0) B= <-1,3>
wyznacz sumę, cz. wspólną i różnice tych zbiorów
2. napisz równianie prostej do której wykresu należą punkty
A= (-2, 5)
B = (1, -4)
3. rozwiąż układ
a) 7x - 3y / 5 = 5x - y/3 - x+y/2
b) 3(x-1)
5(y+1)
5 lut 10:57
d: do 1:
suma: (-5,3>
iloczyn: <-1,0)
róznica a/b = (-5,-1)
5 lut 11:40
d: do 2 rozwiązać ukłąd:
5=-2a+b
-4=a+b
a zatem a=-3, b=-1 wiec prosta ma postac y= -3x-1
5 lut 11:45
d: a co do 3 to nie wiadomo co chcesz napisać


?
5 lut 11:46