rozloz funkcje wym.na rzeczywsite ulamki proste
":):
11 lut 22:52
":): w liczniku −7 a nie +7
11 lut 22:53
pinokio:
12 lut 12:18
pinokio: nie wie nikt?
12 lut 14:21
Godzio:
| x2 + 4x + 7 | | A | | B | | C | |
| = |
| + |
| + |
| |
| (x − 1)(x − 2)2 | | x − 1 | | x − 2 | | (x − 2)2 | |
12 lut 14:27
pinokio: ok wiem ale jak wyliczyc to ABC
12 lut 14:36
pinokio: wychodzi mi taki uklad
A+B=1
−4A−3B+c=4
4A+2B−C=7
12 lut 14:38
pinokio: b=−11 a=12 c=19
12 lut 14:39
pinokio: sprawdzi ktos?
12 lut 14:41
pinokio: ?
12 lut 14:54
Godzio:
Jest dobrze
12 lut 14:56
pinokio: wlasnie nie

bo w odp mam inaczej
12 lut 14:57
pinokio: a kurde bo tam mialo byc −7 a nie 7
12 lut 14:58
Godzio:
Inaczej być nie może
| 12 | | 11 | | 19 | |
| − |
| + |
| −− to jest źle ? |
| x − 1 | | x − 2 | | (x − 2)2 | |
12 lut 14:58
pinokio: dobrz ejest
12 lut 14:59
Godzio:
W takim razie schemat rozwiązania już znasz więc sobie już poradzisz
12 lut 14:59
12 lut 15:07
pinokio: i wychodza A+B=−3
4A+b+6C=−7
B+3A+9C=0
12 lut 15:07
pinokio: co nie idzie
12 lut 15:14
pinokio: 
?
12 lut 15:23
pinokio: spr Gondzio?
12 lut 16:05