Niewymierność w mianowniku
Słonecznik:
Usuń niewymierność z mianownika:
11 lut 22:42
smmileey: zamień 1 na log
99, wyjdzie ci w mianowniku log
9144. To samo zrób z jedynką w liczniku,
| | 1 | |
otrzymasz ostatecznie log9 |
| |
| | 16 | |
11 lut 22:47
Słonecznik:
| | log99 | |
Ale to chyba tak nie jest, że |
| = log9116 ?... |
| | log9144 | |
11 lut 22:52
smmileey: ups, sorki, to przez zmęczenie

ale zaradzimy coś..
| | 1 | |
Jak masz |
| to to jest po prostu log 1449  |
| | log9144 | |
11 lut 23:10
Bogdan:
| 1 | | 1 | | 1 | |
| = |
| = |
| = |
| 1 + log9 25 | | 1 + log32 52 | | | |
| | 1 | | 1 | |
= |
| = |
| = log15 3 |
| | log3 3 + log3 5 | | log3 15 | |
11 lut 23:39
Eta:
Bogdanie 
niedopatrzenie ..... log
916, a nie log
925
odp: log
123
12 lut 00:50
Bogdan:
No tak, co jednak nie zmienia sposobu postępowania.
12 lut 01:00