| 109 + a100 | ||
Tak więc podstawiam do wzoru S100 = | 100 | |
| 2 |
)
| 109 + 999 | ||
Sn = | * 90 = ... | |
| 2 |
1. 109
2. 119
3. 129
4. 139
5. 149
6. 159
7. 169
8. 179
9. 189
10. 199
11. 209
12. 219
13. 229
14. 239
15. 249
16. 259
17. 269
18. 279
19. 289
20. 299
21. 309
22. 319
23. 329
24. 339
25. 349
26. 359
27. 369
28. 379
29. 389
30. 399
31. 409
32. 419
33. 429
34. 439
35. 449
36. 459
37. 469
38. 479
39. 489
40. 499
41. 509
42. 519
43. 529
44. 539
45. 549
46. 559
47. 569
48. 579
49. 589
50. 599
51. 609
52. 619
53. 629
54. 639
55. 649
56. 659
57. 669
58. 679
59. 689
60. 699
61. 709
62. 719
63. 729
64. 739
65. 749
66. 759
67. 769
68. 779
69. 789
70. 799
71. 809
72. 819
73. 829
74. 839
75. 849
76. 859
77. 869
78. 879
79. 889
80. 899
81. 909
82. 919
83. 929
84. 939
85. 949
86. 959
87. 969
88. 979
89. 989
90. 999
(tak sobie sprawdziłem, oczywiście nie ręcznie
)