kto to umie?
; D: 9x >równe 10 * 3x − 9
11 lut 21:05
Eta:
9
x= (3
x)
2
podstaw
3
x= t, t>0 9
x= t
2
t
2−10t +9 >0
dokończ.......
11 lut 21:08
; D: a jakieś założenia trzeba robić? nie chyba co ?
11 lut 21:13
; D: wyszło mi t1 = 1 t2=9
11 lut 21:15
; D: ?
11 lut 21:17
; D:
11 lut 21:21
utan: (t−9)(t−1) > 0
teraz rozwiąż tą nierówność
11 lut 21:21
; D: nie umiem
11 lut 21:23
; D: już to miałam rozwiązane
11 lut 21:24
11 lut 21:24
; D: jestem noga z matmy.. nie rozumiem o czym do mnie mówisz
11 lut 21:26