pochodna
kylo: czy ktoś wie jak oblicza sie pochodne pierwszego rzedu i drugiego rzedu funkji
np.
f(x.y)=5x3y-x2y5+xy-2y+3
5 lut 10:29
Bogdan:
Tak, ja wiem
5 lut 12:34
kylo: łał
5 lut 16:59
Mickej: szał
5 lut 17:08
stiv: Do egzaminu już niewiele zostało, Co ty niebyłeś na tych wykładach przecież to jest ten
podstawowy wzór (xm)'=mxm-1
7 lut 00:37
stiv: I to co wyjdzie dłubniesz jeszcze raz i masz oba wyniki
7 lut 00:38
stiv: a no tutaj jeszcze ten wzór na mnożenie pochodnych sie przyda
7 lut 00:40
kylo: hehe glupoty piszesz jak nie wiesz to nie pisz, teraz wiem jak to rozwiązać i widze ze
czasami lepiej nie uczyć się zgodnie z tym co piszą na tym forum
9 lut 20:37
Milka: Pochodna pierwszego rzędu:
f(x,y)'x=15x2y-2xy5+y
f(x,y)'y=5x3-5x2y4+x-2
9 lut 22:11
agata: 300−33,33x
27 sty 21:18