l zespolone
Ewelina:): hej

rozwiązałam zad i proszę tylko o spr czy wyszedł mi dobry wynik

liczby zespolone

zielenie
11 lut 16:45
11 lut 16:45
11 lut 16:53
Ewelina:): | | −2−6i+i+3i2 | |
= |
| |
| | (−1)2−(3i)2 | |
11 lut 16:54
11 lut 16:55
Ewelina:): ={−5−5i}{10}
11 lut 16:55
11 lut 16:55
11 lut 16:56
Ewelina:): dobrze

11 lut 16:56
Ewelina:):
11 lut 17:05
Ewelina:): prosze o pomoc
11 lut 17:24
Ewelina:):
11 lut 17:41
Trivial: dobrze.
11 lut 17:42
Ewelina:): dzieki
11 lut 17:44
11 lut 17:45
Basia:
wszystko masz dobrze,chociaż można prostsze rachunki zastosować
mianownik = −1+3i = 3i−1 i mnożysz przez 3i+1
szybciej się liczy
11 lut 17:47