Czym się różnią te dwa wzory? Kiedy, który zastosować?
Konik_90: Czym się różnią te dwa wzory? Kiedy, który zastosować?
Chodzi mi o te dwa wzorki na pochodne:
(ex) = ex
(ax) = ax * lna
11 lut 16:04
jo: ex to jest szczególny przypadek gdyż e to jest podstawa logarytmu naturalnego (ln).
11 lut 16:27
Maluśka;):(: konik a czego tu nie wiesz

a jest zmienną liczbą np. 2,3,4,5,6. Natomiast e jest stała
studia?
11 lut 16:29
Konik_90: Dzięki
11 lut 17:22
Trivial:
Te wzory niczym się nie różnią.
(ex)' = ex * ln(e) = ex.
11 lut 17:23