matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczyć granicę- hospital
pepe:
lim x→0 ctgx * ln(x+e
x
)
11 lut 16:02
pepe:
= ln(x+e
x
) / 1/ctgx =[
∞
/
∞
]= ln(x+e
x
)/tgx =[
∞
/
∞
]= 1/x+e
x
* (1+e
x
) / 1/cos
2
x pomóżcie bo pojęcia nie mam
11 lut 16:07