matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
asymptoty pionowe
motka54:
4x
2
+4x
f(x)=
x
2
−x−2
wyznaczyłęm dziedzine D:R/{−1,2}
4x
2
+4x
lim =
= [
4−4
1+1−2
=
0
0
]=
?
x
2
−x−2
+ x→−1 co z tym dalej zrobić
11 lut 14:31
motka54:
11 lut 14:36
motka54:
prosze o pomoc
11 lut 14:43