.
matek: Liczba 820 : 240 jest równe:
11 lut 14:25
und: 220
11 lut 14:31
asia: może ktoś to wytłumaczyć?
mam podobne zadanie i nie bardzo wiem jak je rozwiązać.
Liczba 440 : 220 jest równe:
z moich obliczeń 440: 220= (22)40 : 220 =280 − 220 = 260
tyle,że takiej odp nie mam, mógłby mi ktoś pomóc?
11 lut 15:47
und: a jakie odp. sa?
11 lut 15:50
asia: A) 220
B)1615
C)22
D)450
11 lut 15:56
Wala: (23)20 : 240 = 260 : 240 = 220
11 lut 16:05
włóczykij: czyli ma być B bo przecież 1615 to to samo co 260
11 lut 16:06
włóczykij: sorki to było dla matek
11 lut 16:07
und: tak, b
11 lut 16:08
włóczykij: asia twoje obliczenia są dobre a tak jak powiedziałem w twoim przypadku odp B to właśnie to co
ci wyszło inaczej pokazane
11 lut 16:09
asia: dzięki za pomoc
11 lut 16:23