matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
matek:
Liczba ( 2
6
)
7
: 8
1
3
jest równa
11 lut 14:23
matek:
11 lut 14:37
dero2005:
(2
6
)
7
2
6*7
2
42
2
42
=
=
=
=
8
13
(2
3
)
13
2
3*13
2
39
2
42−39
= 2
3
= 8 a
x
*a
y
= a
x+y
(a
x
)
y
= a
x*y
a
x
a
y
= a
x−y
11 lut 17:36