matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
matek:
Która z liczb jest większa od 1? a=(0,1)
−
3
b=( )
1
0
c=(−2)
−
4
d=−2
2
11 lut 14:18
ICSP:
Odp. A Chociaż nie wiem co wyjdzie jak nawias podniesiemy do 10...
11 lut 14:19
Pestek:
odp a. ponieważ: a=(1/10)
−3
a=10
3
=1000 a>1;
11 lut 14:19