matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Tryg.
und:
Jak to rozwiązać? ctg(2x+
pi
2
) =
√
3
x=
11 lut 13:46
magda:
ctgα=
√
3
α=30
o
2x+
π
2
=30
o
2x=30
o
−
π
2
\2 x=15
o
−
π
4
π−180
o
z−15
o
15
o
π
z=
180
o
π
z=
12
x=15
o
−
π
4
π
π
x=
−
12
4
π
3π
x=
−
12
12
2π
x=−
12
π
x=−
6
11 lut 15:44
und:
dziękuje, mam nadzieje że dobrze
11 lut 15:51