matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznaczyć lim
htc:
Wyznaczyć lim n * tg
1
n
, przy n→
∞
11 lut 13:24
M:
1 kwi 06:01
M:
5 cze 09:54
Leszek:
niech k = 1/n , dla n →
∞
, k→ 0
tg(k)
1/cos
2
k
lim
k→0
=( reguła H)= lim
k→0
= 1
k
1
5 cze 11:50