matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
kasik:
Ciag geometryczny (an) okreslony jest wzorem an=4n+4. Zatem suma a3+a1 jest rowna? a)a8 b)a6 c)a4 d)a5
11 lut 11:58
ICSP:
a
3
= 16 a
1
= 8 8 + 16 = 24 = a
5
11 lut 12:55
ICSP:
P.S. To nie geometryczny
11 lut 12:56