?????
Agata: czy sie rozniz te przyklady f(x)=√(x−2)* (x−4)= oraz ten f(x)=√x−2*√x−4=
10 lut 23:15
ICSP: Np. Dziedziną.
10 lut 23:15
Agata: mozesz mi to napisac bo jakos tego nie widze
10 lut 23:24
ICSP: funkcja f
wyrażenie podpierwiastkowe nie moze być mniejsze od 0
(x−2)(x−4)≥ 0 ⇔ x ∊ (−∞;2> suma <4;+∞)
funckaj f
wyrażenia pod pierwiastkowe nie mogą być mniejsze od zera czyli:
x−2≥0 ⇔ x≥2
x−4≥ ⇔ x ≥ 4
iloczyn tych dwóch przedziałów to:
x≥4 ⇔ x ∊ <4;+∞).
10 lut 23:27
Agata: iloczyn czyli czesc wspolna tak?
10 lut 23:30