matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
;)
aga:
W kapeluszu sa tylko kroliki biale i szare. Krolikow szrych jest dwa razy wiecej niz bialych.
2
Prawdopodobienstwo wyciagniecia z kapelusza krolika bialego jest rowne
. Zatem
6
prawdopodobienstwo wyciagniecia z kapelusz krolika szarego jest rowne?
10 lut 22:29
Alf:
2
dwa razy wiecej, czyli dwa razy wieksze szanse:
3
10 lut 22:33
Eta:
n −−− ilość królików białych 2n −−− ilość królików szarych , n€N+ r− m 3n −−− wszystkich królików
n
1
P(b) =
=
3n
3
2
P(sz)=
3
10 lut 22:35
aga:
Dzieki
10 lut 22:38